Ulysse Nardin Presenterar Ny Kronograf I Begränsad Upplaga Klock Kopior

I januari i år startade det 14:e World Ocean Race (The Ocean Race) från hamnen i Alicante, Spanien. Efter fyra månaders sjökonkurrens passerade den genom Kap Verde (Kabo Verde), Kapstaden, Sydafrika, och Itajaí, Brasilien, har nu anlänt till den fjärde anlöpshamnen – Newport, Rhode Island, USA.

Vid detta tillfälle har det schweiziska pionjärmärket för klocktillverkning Ulysse Nardin Athens Watch nyligen avslöjat DIVER-dykningsseriens världsomspännande kronograf i denna seglingskappseglingshuvudstad som en hyllning till 50-årsjubileet av detta maritima evenemang.

Den nya klockan i begränsad upplaga lanserades av Athens Watch och World Round the World Yacht Race för att hylla båda parters kärlek till havet, deras orädda äventyrsanda och deras fasta engagemang för att skydda det blå havet.

Som den officiella tidtagningspartnern för World Round the World Yacht Race, är Athens Watch ansvarig för att tillhandahålla nedräkningen till evenemangets start och den officiella tidpunkten för hela etappen. Samtidigt erbjuder Athens Watch också fullt stöd för den 24-timmars hastighetsrekordutmaningen, där flottan med den mest utökade kumulativa resan på 24 timmar kommer att belönas som det vinnande laget.

Dessutom är Ulysse Nardin också en partner i World Round the World Yacht Race’s ”Time to Act”, ett projekt dedikerat till att minska den skadliga påverkan av föroreningar, klimatförändringar och överfiske på miljön. Tiden är själen i spelet.

Projektet lanserade också den hållbara utvecklingsplanen ”Racing with Purpose”, som utvecklades gemensamt av World Yacht Race och tävlingens ledande partner och grundare av ”Race Sustainability Programme” (Race Sustainability Programme) – -Co- sponsrad av 11th Hour Racing Team, den täcker tre stora sektioner, bland vilka de vetenskapliga forskningsprojekten syftar till att samla in och analysera kritiska data om havsvattens hälsa. Under resan på mer än 60 000 kilometer kommer de deltagande flottorna att korsa obebodda vatten på jorden, och endast ett fåtal vetenskapliga forskningsflottor har utforskats på djupet. Genom att dra nytta av denna knappa möjlighet kommer flottan att samla in kritiska data om två viktiga faktorer som äventyrar havshälsan, klimatförändringar och plastföroreningar för att komplettera bristen på information på detta område. Detta kommer att vara den viktigaste volymen av data som samlats in genom sportevenemang hittills, och World Round, World Regatta, är hedrad att spela en viktig roll i människors djupgående utforskning av havsvärlden.

Nu när tävlingen är i full gång, i enlighet med miljöskyddskonceptet, har Athens Watch lanserat en ny DIVER dykserie World round the World yacht race kronograf, som hyllar världen runt världens seglingsrace sedan 1973 på den brittiska kusten staden Portsmouth (Portsmouth) för första gången avseglade Den 50-åriga legendariska resan sedan dess.

Klockan är utrustad med märkets egentillverkade UN-150 kronografurverk, som består av 318 delar, och dess exakta struktur är synlig genom safirglasets baksida. Siffran ’50’ är ingraverad på baksidan av klock kopior för att fira 50-årsdagen av loppet. Gummibandets keramiska delar och stiftspänne är utsmyckade med logotypen ”THE OCEAN RACE”. Den enkelriktade roterande ramen är gjord av karbon-kolpositiv jonmaterial. Materialet är tillverkat av flyg- och rymdklassad kolfiber, som tas från flygplanskomponenters skrot, och produktionsprocessens miljöpåverkan är 40 % lägre än för andra kolkompositmaterial. Så tidigt som 2019 har Athens Watch tagit ledningen för att introducera detta innovativa material i klocktillverkning. Detta material har ett mycket överlägset förhållande mellan styrka och vikt, och dess marmorliknande flytande textur ger varje fodral en unik estetik.

Den nya DIVER dykserien World Round the World Yachting Chronograph har släppts till försäljning, begränsad till endast 100 stycken.

Patrick Pruniaux, VD för Athens Watch, sa: ”Den nya DIVER-klockan i dykserien är designad för att hylla detta legendariska seglingsevenemang och dess varaktiga engagemang för att skydda den marina miljön, inklusive de olika marina forsknings- och skyddsprojekt som har lanserats. Vi är stolta över att kunna bidra till dessa praktiska åtgärder.”

World Round the World Yacht Race-flottan kommer att segla igen från Newport Harbour till Europa söndagen den 21 maj och passera genom Århus (Danmark), Kiel (Tyskland) och Haag (Nederländerna).