Ulysse Nardin Lanserar Dykserien Azure, Klock Kopior

För att fira World Oceans Day, ritade Ulysse Nardin på det stora havets azurblå nyanser och återuppfann två banbrytande klockor – dykserien DIVER X skelettur, som har kraftfull prestanda och exakt restid utan rädsla för djuphavsutmaningar; och dykserien DIVER NET-klockan, uppnår extraordinär hållbarhet med innovativa material.

Le Locle, Schweiz, 8 juni 2023, kl. 10 centraleuropeisk tid – Ulysse Nardin Athens klockor har en djup relation med havet som kan spåras tillbaka till 1846 när varumärket lanserade den första satsen marina kronometrar. På den tiden var exakta och pålitliga nautiska klockor nyckeln till att bestämma kursen på det stora havet, och det var liv och död för upptäcktsresande. Idag står havet inför allvarliga hot. Vi kan bara skydda denna del av det blå genom att förverkliga en hållbar förvaltning av marina miljöresurser. För detta ändamål upprättade FN ”World Oceans Day”. Under denna möjlighet gick Ulysse Nardin ihop med OCEARCH, en icke-vinstdrivande hajforskningsorganisation, och Mike Coots, en varumärkesvän dedikerad till hajskydd, för att ge full nytta av sin innovativa klocktillverkningsexpertis och aktivt hjälpa till att bevara havsmiljön. För att fortsätta varumärkets konsekventa engagemang för havet i år, lanserade Athens Watch en ny DIVER X skelettklocka och en DIVER NET-klocka, med djupa antracitgrå och azurblå toner som symboliserar havet och skapar charmig kontrast. Samtidigt som de håller fast vid den utmärkta kvaliteten på avancerad urtillverkning, demonstrerar de två nya verken Athens Watchs banbrytande utforskning av ansvarsfullt utveckling av urtillverkning och återvinningsbara material. Klock kopior.

För närvarande har 90 % av världens stora fiskbestånd utarmats, 50 % av korallreven har förstörts och cirka 9 miljoner ton plastavfall släpps ut i havet årligen. Inför denna situation utforskade och utvecklade Athens Watch innovativa klocktillverkningsmaterial med en pionjäranda och lanserade dykserien DIVER NET konceptklocka förra året. Detta extraordinära verk är banbrytande gjort av återvunnet material som återvunnits från havet och är gemensamt skapat av Athens Watch och flera nystartade företag. Fortsätter designen av den första dykseriens DIVER NET-klocka, och den nya DIVER NET-klockan Azure innehåller fodralsammansättningen: Carbonium material (Carbonium), miljöpåverkan som produceras under produktionsprocessen är lägre än andra kolkompositmaterial 40 %; Nylopolyamidmaterial, tillverkat av återvunna fiskenät; och rostfritt stålmaterial, varav innehållet av återvunnet rostfritt stål når 95%, vilket är en betydande förbättring från 80% av den ursprungliga DIVER NET-klockan. Den nya klockan är utrustad med märkets klassiska UN-118 urverk, försedd med en balansfjäder i kisel och en diamonSil diamond kiselkristall escapement. Denna klocka, som kondenserar essensen av avancerad urtillverkning, är vattentät till 300 meter. ”X”-elementet på urtavlan, tidsdisplayen och ramskalan presenteras alla i azurblått, vilket genialiskt ekar färgen på gummiremmen, som symboliserar det azurblå havet.

En annan nylanserad dykserie, DIVER X skeleton watch blue sea-modellen, samtidigt som den fortsätter sin föregångares suveräna tekniska klang och kraftfulla prestanda, omtolkar den estetiska charmen med dykklockor. Detta iögonfallande mästerverk har ett DLC-belagt titanhölje och är vattentåligt till 200 meter. Den ihåliga urtavlan är dekorerad med en ”X”-logotyp i intensivt svart och azurblått, full av dynamisk stil. Genom urtavlan är den exakta mekaniska strukturen av den ihåliga rörelsen tydlig med ett ögonkast. Piplocket och den enkelriktade roterande ramen med dyktidsskalaringen är också gjorda av Carbonium, ett högteknologiskt kompositmaterial som är både lätt och starkt. Den nya klockan är utrustad med märkets egentillverkade UN-372 urverk, känt för sin precisa prestanda och solida tillförlitlighet. Den är utrustad med en stor oscillator, kiselescapement och balansfjäder, allt oberoende utvecklat av märket, vilket är extremt sällsynt i den avancerade klocktillverkningsindustrin. Kiselmaterialet introducerades först i klocktillverkningsområdet av Athens Watch 2001 och applicerades först på FREAK fantasy-seriens klockor. Detta material har många utmärkta egenskaper, såsom antimagnetisk och antioxidation, och är inte lätt att deformera, vilket effektivt kan förbättra noggrannheten och hållbarheten hos klockan. Den nya klockans kronskydd och gummirem är också azurblå. Denna hyllning till havet kommer att följa med samtida Ulysses för att utforska det stora blå okända havet.

Med sin stolta expertis i att skapa exakta klockor och innovationer inom urtillverkning, lanserade Ulysse Nardin en ny dykserie DIVER NET watch och DIVER X skeleton watch blue, med syfte att väcka allmänhetens uppmärksamhet till orsaken till marint skydd: utforska innovation, skydda Azure är brådskande!