Jaeger-lecoultre Lanserar The Collectibles, Replica Watches

Jaeger-LeCoultre är stolta över att lansera den andra serien av The Collectibles, som återigen sammanför sällsynta och populära klockor i en kapselkollektion. Zhen Collection-projektet riktar sig till klockälskare och samlare som vill äga de historiska mästerverken från Jaeger-LeCoultre Manufacture. Det sammanfaller med 190-årsdagen av grundandet av Jaeger-LeCoultre Manufacture.

Masterpieces-projektet täcker ”guldåldern” av urtillverkning i mitten av 1900-talet (1920-talet till 1970-talet), och sammanfattar branschens betydande sociala och tekniska förändringar under dessa femtio år: evolutionen och den roll som Jaeger-LeCoultre Maison spelade i detta bearbeta. Samlingsprojektet Jaeger-LeCoultre fortsätter att berika klockmodellerna, inklusive klockor med stor historisk betydelse och lanserade en global turné genom kapselserien, som kommer att säljas i olika städer.

Dessutom lanserade Jaeger-LeCoultre också en auktoritativ referensbok för insamlingsprojektet, inklusive 17 sällsynta klockor med historisk betydelse som bevittnade Jaeger-LeCoultres klocktillverknings storhetstid på 1900-talet. Boken innehåller utsökta illustrationer, skrivna av experter på Grande Manufacture, som ett detaljerat klocktillverkningsuppslagsverk, som berättar de legendariska berättelserna om varje ikonisk klocka och kompletterar kopior av Jaeger-LeCoultres relevanta historiska arkiv som bevis. Ger insikter i de kulturella och sociala sammanhang där historiska mästerverk föddes. Alla klockverk som lanserats av insamlingsprojektet är noggrant utvalda från de 17 klockorna som introduceras i den här boken. Replica watches.

Elva klockor lanserades i den andra kapselserien i samlingsprojektet, inklusive Duoplan-klockorna på 1920-talet, den tidiga Reverso-seriens klocka och två innovativa mästerverk i början av 1950-talet: Futurematic-klockor och Memovox-klockor.

Klockan i Futurematic-serien är den första helautomatiska klockan i historien som inte använder traditionella kronor och lindningsanordningar, och det är också den mest exakta klockan vid den tiden. Tack vare den banbrytande Jaeger-LeCoultre-kalibern 497 kan ögat stanna innan det tar slut, effektivt ”somna” samtidigt som det behåller tillräcklig kraft, även när det är stoppat under längre perioder; den kan också startas om och restiden exakt. Futurematic-seriens klockor har ingen slingrande krona utan ställer in tiden genom skivan på baksidan av ögat, och den övergripande designen är mer enkel och symmetrisk.

År 1957, sju år efter den första Memovox alarmklockan, integrerade Jaeger-LeCoultres ingenjörer två betydande tekniska landvinningar, larmfunktionen och den automatiska lindningen, för att designa Jaeger-LeCoultre 815 urverket. Den andra kapselserien i insamlingsprojektet lanserade fem Memovox alarmklockor, inklusive två Memovox Automatic Calendar självuppdragande alarmkalenderklockor. Kalendervisning av tidsposition.

Varje Prestige Collection-klocka åtföljs av utdrag från Jaeger-LeCoultres arkiv, en Prestige Project-bok och ett nytt kalvskinnsband, beroende på klockans stil. Dessutom kommer originalkartong och omslagspapper (om det finns) och originalremmen eller armbandet (om det finns) också med.

Varje klocka i insamlingsprojektet har noggrant kontrollerats av Jaeger-LeCoultres historiska experter och fullt underhållet och reparerat av professionella urmakare i restaureringsstudion på Grand Workshop. Restaureringsteamet har för närvarande tio experter. Teamet kommer att konsultera Jaeger-LeCoultres historiska arkiv, hitta designritningarna för varje historisk klocka och till och med hitta delarnas inventering av originalklockan. Om det inte finns några omedelbart tillgängliga delar har Jaeger-LeCoultre cirka 6 000 sorters formar och stämplingsdelar, som kan återskapa samma egenskaper. Eftersom den stora verkstaden antar ett integrerat produktionsläge kan alla tillverkningsprocesser slutföras oberoende. När det är lämpligt att återställa den interna mekanismen i en klocka, måste ingrepp på väskan och urtavlan hållas till ett minimum som möjligt. För samlaren kan överdrivna reparationer förändra verkets historiska karaktär. Därför är Heritage Department of the Jaeger-LeCoultre Manufacture dedikerade till att söka efter klockor så nära deras ursprungliga tillstånd.

Den andra kapselserien i Zhen Collection-projektet kommer att ställas ut på Jaeger-LeCoultre Rodeo Drive-butiken i Los Angeles från 16 juni till 21 juni. Klocksamlare och Jaeger-LeCoultre-älskare kan gå till butiken för att uppleva de utsökta klockorna på egen hand. charm. Förutom att beundra de nyrestaurerade och lanserade klockverken kan gästerna också utforska en serie utställningar som valts ut från Jaeger-LeCoultres historiska arkiv i butiken. De historiska mästerverksklockorna som representerar 17 kapitel i samlingsprojektboken visar varsin pionjäranda som driver den pågående utvecklingen av Jaeger-LeCoultre-tillverkningen. Då kommer även utställningsaktiviteter att hållas på plats i butiken. Gästerna kan se och förstå skruvslipningsprocessen på nära håll och känna den magiska charmen med hantverk av blå stålpekare. Jaeger-LeCoultre Restoration Studio samlar dussintals hantverksfärdigheter, och skruvslipning och hantverk av blå stålpekare är bara bland dem. Detta utsökta hantverk har gett nytt liv åt värdefulla klockor med årtionden av historia och kan föras vidare från generation till generation.

Den andra kapselkollektionen av Collection Project kommer att finnas tillgänglig på den officiella webbplatsen för jaeger-lecoultre.com och kommer också att säljas i Los Angeles-butiken.