Vilka Är Reglerna För Män Som Bär Replika Klockor När De Kör?

Som ett toppmärke i klockbranschen har Vacheron Constantin, förutom att lansera olika sällsynta klockor varje år, också engagerat sig i att återuppliva hantverksandan i Genève på 1700-talet, genom att skräddarsy olika sällsynta replika klockor för några toppkunder. Dess ”Loft Craftsmen”-serie (Les. Cabinotiers) representerar varumärkets stolta privata anpassningsarbeten.

Skickliga urmakare kan tillhandahålla olika skräddarsydda tjänster efter kundernas idéer. På grund av den enorma kostnaden för arbetskraft och tid och de besvärliga och strikta processkraven för privat anpassning, är denna exklusiva tjänst sällsynt inom klocktillverkningsindustrin.

Nyligen slog Vacheron Constantin sig ihop med det främsta lyxbilsmärket Rolls-Royce för att skapa ett personligt anpassat verk, som kombinerar samarbetsresultaten från två helt olika branschledare ”Amethyst Droptail”. Inbäddad på instrumentpanelen i denna bil finns en exklusiv Attic Craftsman-klocka gjord av Vacheron Constantin-Huntian Ceremony Tourbillon Watch.

Denna klocka har många funktioner, inklusive en armillär sfär, en dubbelaxlig sfärisk tourbillon och en dubbel retrograd tidsindikation. Den är utrustad med Vacheron Constantins egen handrullade urverk från 1990, som integrerar några av de tekniska forsknings- och utvecklingsresultaten från Ref. 57260, den mest sofistikerade och komplexa klockan i varumärkets historia lanserad av Vacheron Constantin 2015. Den har flera patenterade innovativa teknologier.

På denna rörelse påminner den dubbla retrograda visningen av timmar och minuter om en traditionell hastighetsmätare. Tidsvisningen är koncentrerad längst upp på urtavlan, vilket ger gott om utrymme för turbillonens rotation och dans.

Med tanke på att klocka installerad vertikalt i bilens instrumentbräda kommer att påverkas av gravitationen av jordens kärna, vilket kommer att påverka restiden, installerade Vacheron Constantin en tvåaxlig armillär ceremoniell tourbillon för den. Denna struktur härstammar från de astronomiska klockorna på 1700-talet som använde den armillarrituella enheten för att kompensera för gravitationens inverkan på rörelsens smidiga funktion.

För att harmonisera denna skräddarsydda klocka i bilens inre, matchade Vacheron Constantin också noggrant den lila rörelsens huvudplatta och broar behandlade med NAC-galvanisering, vilket är i linje med den övergripande lila designen som skräddarsytts av Rolls-Royce för denna bil.

Samtidigt, med hjälp av den löstagbara integrerade konsolen, kan denna unika klocka smidigt bäddas in i träfanérens instrumentpanel så att bilen och klockan kan integreras i ett, och den övergripande integrationen kan uppnås på lämpligt sätt.

Klockan kan vridas 180 grader för enkel upplindning och justering. Stativets inre och yttre ramar är gjorda av fint stål. Den inre strukturen är avfasad och polerad, med svart PVD-beläggning och lasermönsterbehandling. Detaljerna fokuserar på att spegla klocktillverkningens högsta nivå.

Dessutom, för att underlätta förvaringen av klockor och fästen som tagits bort från instrumentpanelen, använde Vacheron Constantin också speciellt samma trä- och ametistfärgade lädermaterial som karossinredningen för att skapa en exklusiv displaylåda, och varje design är noggrant övervägd.

Detta är inte Vacheron Constantins första försök att slå sig samman med bilmärken för att skapa klockor.

Enligt Vacheron Constantins officiella register fick den först i uppdrag att tillverka klockor för en bil 1928. Ändå är det första gången i märkets historia att skräddarsy exklusiva klockor för Rolls-Royce.

Dessutom avslöjade Rolls-Royce också att ”Chasing Shadow” är en av Rolls-Royces senaste skräddarsydda modeller. Det produceras bara fyra totalt, och var och en är unik. Denna ametist är en av dem och är också den enda modellen som samarbetar med Vacheron Constantin.

Detta betyder också att detta sällsynta privatanpassade verk är skapat av Vacheron Constantin och Rolls-Royce.

Med enastående professionella färdigheter för att möta de krävande behoven av personlig lyxanpassning, kan denna unika känsla av upplevelse vara den ultimata anledningen för människor att utöva lyxupplevelser.