Liberty Wheel Tourbillon Silicon Marquetry Replica Watches

Det schweiziska klocktillverkningsmärket ULYSSE NARDIN fortsätter att skriva legenden om kiselteknologi. Den lanserar den nya BLAST Liberty Wheel Tourbillon fininläggsklockan i silikon, vilket ger detta ikoniska material en mycket subversiv estetisk presentation. Urverkskomponenterna är mystiskt ”upphängda” ovanför den blå kiselinläggningsurtavlan, och utför en graciös och lätt mekanisk dans, som visar ”född att vara annorlunda” i det skarpa ljuset.

Ulysse Nardin stänkte igen med sin banbrytande vision och lanserade den nya BLAST Liberty Wheel Tourbillon silikoninläggningsklockan som kombinerar extraordinär teknisk innovation och avantgardistisk design. Det visar på ett levande sätt den enastående tekniska prestandan hos silikonmaterial samtidigt som den tolkar dess exceptionella konstnärliga skönhet.

År 2001 var FREAK banbrytande för introduktionen av kiselmaterial i rörelsedesign. För att hylla den banbrytande urverksdesignen av detta legendariska verk, avslöjar den nya BLAST-klockan också djärvt strukturen av UN-176 självtillverkade urverk, inklusive transmissionshjulståget och tourbillonen utrustad med Ulysse Nardins flykt med konstant oscillation. , fat och 7-dagars kraftreservindikator. Dessa komponenter är smart kopplade till skivan nedanför på ett dolt sätt som om de hängde ovanför det vackra mosaikmönstret.

Detta magnifika genombrott kondenserar också en annan utsökt teknisk prestation. Höljet i vitguld med en diameter på 45 mm använder komplex laserteknik för att skapa distinkta avfasade fasetter. Ulysse Nardin BLAST fodral har alltid varit kända för sin provocerande estetiska design och ergonomiska egenskaper. Denna nya klocka visar Ulysse Nardins banbrytande klocktillverkningsexpertis som ett oberoende varumärke. De geometriska linjerna i väskan återspeglar skickligt kiselinläggningsmönstret på urtavlan, och tillsammans med en spegel av låda av ultraglas glas, kan klockans inre ”kärna” ses med en blick. Genom den genomskinliga fodralsidan kan du också uppskatta rörelsens utsökta struktur. Replica watches.

En provocerande tolkning av fint klocktillverkning

Inuti detta avantgardistiska designklockmästerverk bryter UN-176-urverket återigen den konventionella estetiken, undergräver de etablerade principerna för klocktillverkning och omtolkar de komplexa funktionerna hos avancerad urtillverkning. Ulysse Nardin designade denna flygande tourbillon-rörelse helt självständigt och utvecklades av den tekniska avdelningen under två år.

Den flygande tourbillon-enheten är iögonfallande i den nya klockan vid 6-tiden. Den består av 45 delar och är utrustad med det innovativa Ulysse Nardin-ankaret med konstant svängning. Till skillnad från traditionella escapements, använder denna enhet en cirkulär ram, och escapement-gaffeln är fixerad i mitten av två fjäderblad mindre än en fjärdedel av diametern på ett hårstrå. Bladfjädrarna är inställda i rät vinkel, och de två böjs när de trycks ned men svänger samtidigt. Denna väsentliga tekniska prestation gör att balanshjulet kan svänga med konstant hastighet, oavsett tillståndet på klockans gångreserv. Tack vare hårfjädern och utrymningshjulet av kisel har stiftöglan och rubindelarna i konventionella utrymningshjul ingen plats. Denna utsökta tourbillon-enhet representerar innovationen av Ulysse Nardin och vann ”Best Tourbillon Watch Award” för varumärket vid Grand Prix d Horlogerie de Genève 2015.

Den flygande fjäderpipan och andra delar vid middagstid på kiselurtavlan är upphängda i luften, till synes bortkopplade från urtavlan. Pipans kraftreserv gör att klockan kan köras autonomt i sju dagar. Strömreservstatusen visas klockan 4, och indikatordesignen är mycket original: pekaren förblir stationär och displayskivan fortsätter att rotera. När ena änden av de tre metallbanden vänder sig under informationen är klockans gångreserv klar; när bara ena änden av metallbandet roterar under pekaren är strömmen på väg att ta slut.

Dessutom är andra ”flygande” anordningar noggrant arrangerade på båda sidor av pipan. Till vänster finns mellanhjulen, kraftlagringsdifferentialer och reduktionsväxlar; till höger finns lindningsanordningarna som förbinder pipan och kronlindningsspaken. På ett sätt som undergräver fantasin visar klockan den mekaniska precisionsdansen av den flygande tourbillonen, flykten och det komplexa kugghjulståget framför dina ögon, vilket ger dig en glimt av den harmoniska dansen mellan de olika mekaniska komponenterna. Denna djärva och geniala idé visar Ulysse Nardins djupa kunskap och innovativa anda inom kiselteknologi.

Mästar hantverk

Sedan 2019 har Ulysse Nardin lanserat flera limited edition fantasy-serier FREAKX-klockor med färgglada kiselmarquetry-urtavlor. Detta är första gången denna utsökta teknologi har tillämpats på BLAST-serien. Urtavlan på den nya BLAST Liberty Wheel Tourbillon Silicon Marquetry-klockan är dekorerad med 103 gnistrande blå silikonwafers, skickligt sammansatta till ett charmigt konstnärligt mästerverk. Ytorna på dessa mikronprecisionskiselskivor behandlas med två processer: matt och polerad. Tjocklekarna är uppdelade i två typer: 0,30 och 0,35 mm. Kombinationen skapar en föränderlig ljus- och skuggeffekt och subtil visuell kontrast, vilket framhäver klockans tredimensionalitet – en känsla av djup.

Varje urtavla är handmonterad av mästerhantverkare efter timmars arbete. Processen måste göras noggrant för att förhindra att de dyrbara och ömtåliga små kiselskivorna av misstag skadas eller repas. Baksidan av den nya BLAST Liberty Wheel Tourbillon silikoninläggningsklockan är också dekorerad med blå silikonwafers för första gången, vilket återspeglar Ulysse Nardins sofistikerade applicering av kisel, ett banbrytande material, i alla aspekter av klockan.