Alpine Eagle Snow Mountain Proud Wing-seriens Replika Klockor

Den nya Alpine Eagle-serien av klockor är rik på moderiktig sportstil och full av modern smak – en ny tolkning av St.Moritz-klockan. Alpine Eagle-serien av klockor skapades och designades av Mr Schaefer själv. Den bär på hans passion för Alperna och symboliserar den ädla örnmakten som dominerar denna region. Denna klocka med en diameter på 41 mm är gjord av Lucent Steel, Chopards unika material. Den är stark och slitstark, ljus och glänsande. Den är ihopkopplad med en Aletsch-glaciärblå urtavla, som visar en djup och tyst skönhet. Den har en prisbelönt precisionsur och certifierad högkvalitativ Chopard 01.01-C självuppdragande urverk. Chopard håller fast vid sitt högtidliga engagemang för ”Resan till hållbar lyx” och har ökat innehållet av återvinningsbart stål i Lucent Steel till 80 %. Alpine Eagle-serien av replika klockor är tillägnad de enastående och enastående människorna i den samtida eran. De är framsynta i sitt dagliga liv, och deras vision inspirerar människor och sublimerar deras känslor.

Familjearv

Vision är avgörande för att driva ett familjevarumärke, men uthållighet och beslutsamhet är nyckeln till framgång. 1980 föreslog 22-årige Karl-Friedrich Scheufele sitt första klocktillverkningsprojekt till sin far. Som ung anställd på familjens klockfabrik planerade han att bygga en klocka. En klocka som heter St.Moritz. Den unge Schaefer insisterade på sig själv, förökade sig genom detta företagsamma projekt och spred sedan sina vingar för att sväva.

St.Moritz-klockan var den första sportklockan som lanserades av Chopard och den första klockan i rostfritt stål skapad av märkets verkstad. Innebörden bakom denna flytt är också risker som har bedömts noggrant. Karl-Friedrich Scheufeles djärva innovation var framgångsrik, och St. Moritz-klockan blev en av märkets mest sålda klockor under det kommande decenniet. Efter det blev han medordförande för Chopard, visade stor vision och övervann många andra utmaningar. Han var en av de första som insåg det starka sambandet mellan bilentusiaster och fans av mekanisk urtillverkning. Under sin befordran bildade Chopard ett legendariskt förhållande med 1000 Miglia-racet för antika bilar. 1996 återställde han glansen av finurtillverkning genom att skapa Chopard Manufactures klocktillverkningsverkstad i Fleurier. I linje med samma pionjäranda byggde Karl-Frederic Schaefer en byggnad på samma plats i Fleurier som uppfyller Minergie-certifieringsstandarderna, och etablerade därmed Chopards ”Road to Sustainable Luxury” (Resan till Sustainable Luxury) som lade grunden.

Födelsen av Alpine Eagle-serien av klockor kan beskrivas som att historien upprepar sig: hans son Karl-Fritz höll ut med hjälp av sin farfar Karl. Till slut rörde hans sons fasta övertygelse honom och gjorde honom till en början. Den tveksamma Karl-Friedrich Schaefer gick med på att återuppfinna St. Moritz-klockan, precis som han hade vunnit över sin fars stöd fyrtio år tidigare.

Naturen, den enastående hantverkaren,

Örnarna och de biologiska samhällena som svävade i höjden i Alperna inspirerade designen. Den stenliknande urtavlans struktur är som iris i ett örnöga, händerna är som örnens fjädrar och det glänsande rostfria stålet är som en kall glaciär. Aletschglaciärens blå urtavla påminner om det briljanta blåa ljuset som flödar bland de majestätiska glaciärerna i Alperna.

Armbandet i Alpine Eagle-serien av klockor antar en gradvis avsmalnande design. Den har en tappad form av integrerade metallarmbandslänkar och en polerad central toppkåpa.

Skruvskårorna är i samma riktning som krökningen på ramen, vilket visar fantastiska klocktillverkningsfärdigheter och geniala estetiska koncept. Alla plana ytor på Alpine Eagle-klockan är satinbehandlade. Denna noggranna ytbehandling skapar en ljus- och skuggeffekt som ytterligare förstärks genom avfasning och polering. Tim-, minutvisare och timmarkörer är alla täckta med Super-LumiNova Grade X1 fluorescerande beläggning, vilket gör nattläsningen tydligare. Den vita snön, snabba floder och karga klippor i Alperna inspirerade Karl-Friedrich Schaefer att få oändlig inspiration. Alpine Eagle-serien av klockor har polerats och frostats, och deras utseende förändras med ljuset. Ljus och skuggas känsliga natur avslöjas.

Lucent Steel: The Alchemist’s Quest

Detta är Lucent Steel, som tillverkas genom en omsmältningsprocess och har fyra unika egenskaper.

Lucent Steel är Chopards skapelse efter mer än fyra år av noggrann forskning och utveckling. Dess industriella produktionsprocess är en verklig utmaning – stränga produktionskrav ökar tillverkningstiden och slitaget på bearbetningsverktyg. Från och med 2023 kommer Chopard att utöka sitt tillämpningsområde till all klockproduktion i rostfritt stål.

Fabriksgjord rörelse

I enlighet med Karl-Friedrich Schaefers strävan efter precisionsprestanda i fin urtillverkning, har det självuppdragande urverket i Alpine Eagle 41mm-klockan noggrant utvecklats av Chopards urtillverkningsverkstad och har vunnit den schweiziska officiella kronometercertifieringen.

Tack vare den vertikalt integrerade produktionsprocessen, från alla rörelsekomponenter till fodral och armbandsproduktion, produceras och monteras alla delar av Alpine Eagle-serien av klockor av Chopard.

Tekniska specifikationer

  • Alpine Eagle Snow Mountain Proud Wing-seriens klocka
  • Urverk: Självuppdragande mekaniskt urverk Chopard 01.01-C, 207 delar, diameter 28,80 mm, tjocklek 4,95 mm, 31 ädelstenar, vibrationsfrekvens 28 800 gånger/timme (4 Hz), gångreserv 60 timmar, schweizisk officiell observationscertifiering (COSC)
  • Urtavla och visare: Elektropläterad urtavla i mässing med präglat solstrålemönster inspirerat av iris i ett örnöga. Urtavlans färg är Aletsch Glacier Blue, inlagd med timmarkörer och siffror, rodiumpläterad och täckt med Super-LumiNova Grade X1 Coated, batong tim- och minutvisare, rodiumpläterad och belagd med Super-LumiNova Grade X1, rodiumpläterad pil- tippad sekundvisare med en motvikt med örnfjäder.
  • Funktion: Timmar, minuter, sekunder visning, datum visning mellan klockan 4 och 5
  • Rem och spänne: Lucent Steel-armband, avsmalnande, satinfinishade omfattande länkar och sidor, polerad central keps, trippelt viklås i rostfritt stål
  • Modell: 298600-3001 – Lucent Steel, med Aletsch Glacier Blue urtavla