Glashütte Original Lanserar Den Nya Senator Chronometer-klockan, Replica Watches

Med en harmonisk dans av svala silver och mörkblå toner – Glashütte Original lanserar den nya Senator Chronometer-klockan, som leker med unika färgkombinationer, som att sätta igång turbulenta vågor i djuphavet. Liksom de historiska modellerna kombinerar den nya klockan enastående mekanisk precision med en enkel design, vilket gör att tiden kan avläsas med en blick. Som det senaste mästerverket av den prestigefyllda precisionsklockan från den lilla staden Glashütte, ärver Senator Chronometer-klockan den hävdvunna traditionen och visar till fullo dess extraordinära ursprung och ursprungliga väsen.

Precisionsmaskineri, ledande inom klockor

Om precision är en internationell standard så är kronometrar utan tvekan de ljusaste stjärnorna på detta område eftersom endast de mest exakta klockorna kan kallas kronometrar. Förr var noggranna och pålitliga observatoriklockor guider för långa resor på öppet hav, och marina kronometrar från Glashütte blev världsberömda på 1800- och 1900-talen. Under utvecklingsprocessen av Senator Chronometer-klockan hämtade Glashüttes ursprungliga designteam inspiration från antika maritima astronomiska klockor. Den höll sig till de höga standarderna för kvalitet och prestanda tidigare. Varje klocka måste baseras på fem tester under 15 dagar av en oberoende testbyrå (Thuringian Office of Weights and Measures) på tre olika platser och vid tre temperaturer. Efter att ha klarat testet kan de vara certifierade kronometrar, vilket skyddar upptagna liv med utmärkt precision. Replica watches.

Kreativa färger, extraordinär smak

Senator-serien är en oumbärlig medlem av Glashüttes originalproduktfamilj. Denna serie av utsökta klockor är enastående mästerverk av tyskt precisionshantverk, som på ett skickligt sätt kombinerar komplext och precist maskineri, elegant och tidlös design och element med ett långt arv.

Den nya Senator Chronometer-klockan injicerar ny vitalitet i denna serie: innovativa och coola silverblå toner, som integrerar traditionellt hantverk med modern estetik.

Urtavlan och de handlindade rörelsedelarna genomgår en komplex och delikat frostad silverplätering: hantverkare använder en blandning av fint silverpulver, salt och vatten för att handborsta ytan för att skapa en elegant och vacker lyster. Slutligen är dessa element belagda med en elektropläterad grå beläggning som kompletterar de polerade traditionella blåna stålhänderna och applicerade timmarkörer.

Harmonisk layout, unik

Urtavlans silverblå ton sätter tonen för designen av hela klockan. Det 42 mm stora fodralet är tillverkat av elegant vitt 18k guld, handpolerat och satinborstat för en glänsande briljans. Safirglaset och höljets baksida ger en fri vy över det inre landskapet.

Antika marina kronometrar inspirerar urtavlans designelement:
Tim- och minutvisare är inställda i mitten.
Den något infällda lilla sekundvisaren är inställd på klockan 6.
Glashüttes ursprungliga och representativa stora kalendervisning är inställd på klockan 3.

Antika klockor är också inspirationskällan till den konkava formen på ramen, vilket gör det synliga utrymmet på urtavlan större och mer iögonfallande. Ramen har också en delikat räfflad kant – en dekoration som en gång användes på marina kronometrar för att förbättra greppstabiliteten.

Tillsammans med en mörkblå Louisiana alligator läderrem med ett vitt 18k guld vikspänne, ser det elegant ut i varje rörelse.

Utsökt dekorerad, tilltalande för ögat

Senator Chronometer-klockan är utrustad med Caliber 58-08 original manuellt upprullningsverk, vilket är exakt och pålitligt. Urverket vibrerar med en frekvens av 28 800 gånger per timme och har en gångreserv på 44 timmar och 40 minuter. Dessutom är denna klocka utrustad med en sofistikerad stopp-sekund-enhet: efter att ha dragit ut kronan stannar tidsvisningen och sekundvisaren återgår till noll och stannar i det läget. Under tidsinställningsprocessen säkerställer märkets ikoniska minutstoppsfunktion att minutvisaren hoppar till nästa minut med ett märkbart tickande ljud, vilket säkerställer att det korrekta förhållandet mellan sekunder och minuter alltid upprätthålls. Och låt tidsinställningen nå andra nivåns noggrannhet.

Caliber 58-08 original manuell upprullningsrörelse utgör också en trevlig visuell njutning. Genom baksidan av safirglaset kommer de klassiska dragen i Glashüttes urmakarkonst fram: den berömda trekvartsplattan, skruvfast guldhylsa, handgraverad balanshane, etc., allt gjort med uppfinningsrikedom. Ett konstverk.

Den nya Senator Chronometer silverblå modellen kommer att finnas tillgänglig i Glashütte Original globala butiker och några auktoriserade återförsäljarbutiker från augusti 2023.