Den Nya Montblanc 1858-serien, Klock Kopior

Från den vidsträckta öknen till den azurblå glaciären, från den lugna skogen till världens topp, Montblanc 1858-serien av klockor har alltid hållit fast vid bergsäventyrets anda och fortsatt resan för att utforska den mystiska naturen. Den här gången hittade Montblanc inspiration från ”världens ände” Antarktis. Den lanserade en ny 1858-serie av anaeroba klockor på norra och södra halvklotet, Antarctic Expedition limited edition (1990 stycken över hela världen).

Montblanc 1858-serien norra och södra halvklotet, World Time Watches, har alltid hämtat inspiration från naturen och fokuserat på att utforska dessa okända och mystiska platser för att inspirera dagens upptäcktsresandes obegränsade fantasi. Sydpolen på den antarktiska kontinenten ligger vid den sydligaste punkten av världen och är en vildmark. Denna stora snö- och isplatå når en höjd av 2 835 meter. Klimatet är kallt och torrt, som en öken, med lite nederbörd och nära noll relativ luftfuktighet. Här rasar också starka vindar som blåser upp snö över hela himlen, och temperaturen kan sjunka till minus 65 grader Celsius. Klimatet och miljön är mycket hård, vilket gör det till ett av de mest ödsliga områdena på jorden, olämpligt för mänsklig bebyggelse.

Pionjärer som utmanar gränserna

1990 vandrade Montblanc Mark Maker, de legendariska bergsbestigarna Reinhold Messner och Arved Fuchs berget framgångsrikt utan hjälp av några djur eller mekanisk utrustning. Korsa Antarktis och bli de första upptäcktsresande som uppnår denna bedrift. Under denna långa och mödosamma resa släpade de en släde med en last på mer än 100 kilogram, tillryggalade en sträcka på nästan 2 800 kilometer och klättrade mer än 3 000 höjdmeter utan att använda en kompass eller annan utrustning för att visa riktningen. Montblanc inspirerades av Messners inspirerande äventyr och lanserade den nya Montblanc 1858-serien av Northern and Southern Hemisphere World Time Anaerobic Watches Antarctic Adventure Limited Edition (1 990 stycken över hela världen). Klockan har en isblå ”glaciärmönster” urtavla med en unik blommande effekt, som visar realistiska antarktiska glaciärtoner och lagerstrukturer, som presenterar den unika stilen i den kalla polära vildmarken. Klock kopior.

Lämna ett spår i livet.

Montblanc Mark Maker Simon Messner föddes 1990, och det var i år som hans far, den legendariske bergsbestigaren Reinhold Messner, fullbordade bedriften att vandra över Antarktis. Den 13 december 2023 kommer Montblanc att följa med Mark Maker Simon Messner för att delta i Antarctic Ice Marathon och åka till Antarctic Ice Marathon. Den här gången kommer Simon Messner att vara en deltagande idrottare, bära den nya Montblanc 1858-serien norra och södra halvklotet, världstid anaerob klocka Antarctic expedition limited edition (1990 stycken över hela världen), som står inför svåra utmaningar i vildmarksglaciärerna.

Startpunkten för Antarctic Glacier Marathon ligger vid foten av Ellsworth, 700 meter över havet. Området ligger bara några hundra mil från Sydpolen och åtföljs ofta av fasta vindar i nedförsbackar, vilket gör den utmanande miljön ännu svårare.

Om Simon Messner

Simon Messner forskar i molekylärbiologi och är också en passionerad bergsbestigare. När han var 15 år utmanade Simon den klassiska is-rock blandade klättervägen i Dolomiterna och blev kär i bergsklättring. Hittills har han framgångsrikt utmanat många blandade is- och bergsklättringsrutter och genomfört sin första solouppstigning i Oman, Jordanien, Pakistan, Alperna och Dolomiterna i sitt hemland. Simon anser att skyddet av bergsmiljön är avgörande, och varken processen med att etablera en klätterväg (dvs klättermodellen) eller själva klättringen kan försummas.

Xunjing Glacier Blue skiljer sig från vanlig vanlig vit is. Antarktisk glaciäris pressas av gravitationen och har blivit tätare och mer komplex med tiden. De inre luftbubblorna är nästan slut och kan absorbera de flesta färger i spektrat. Eftersom blått ljus har en kortare våglängd och är spritt, verkar glaciärisen vara kristallklar blå is. Montblanc applicerar denna unika polära glaciärblå på urtavlan på den nya 1858-seriens Northern and Southern Hemisphere World Time Anaerobic Watch Antarctic Adventure Limited Edition (1990 stycken över hela världen), som är dekorerad med märkets ikoniska glaciärlogotyp och parat med tvåvägsglaciären blå. Den roterande anodiserade aluminiumramen är inbäddad med ett primärt orienteringsmärke belagt med en självlysande beläggning, vilket gör att bäraren känner sig som om han korsar isen, dyker ner i glaciärvatten och utforskar naturens skönhet uppslukande medan han beundrar klockan på sin handled.

”glaciärmönster” urtavla

För att levande visa texturen och strukturen som bildats av glaciäris som frysts i tusentals år använde Montblanc en process som kallas ”gratteboisé” för att skapa en utsökt urtavla med glaciärmönster. Urtavlan är gjord genom noggranna manuella processer, inklusive tryckning, målning och polering. Efter att ha slutfört varje process lämnas urtavlan att torka över natten, och sedan appliceras nästa lager och operationen upprepas för att visa ett realistiskt glaciärdjup. Känn och glans. Att göra en glaciärmönsterskiva kräver mer än 30 oberoende manuella processer, och produktionstiden som krävs är fyra gånger längre än för en vanlig urtavla.

Utforska glaciärernas hemligheter igen.

Den nya Montblanc 1858-serien Northern and Southern Hemisphere World Time Anaerobic Watch Antarctic Adventure Limited Edition (1990 stycken över hela världen). Det ultralätta fodralet med en diameter på 42 mm är tillverkat av titan och kommer med två utbytbara och justerbara remmar. : Detta inkluderar ett frostat och polerat V-format titanarmband och en grå tygrem inspirerad av klätterrep, som bäraren kan ersätta.

Syrefri design

Montblanc har tillämpat varumärkets ikoniska anaeroba funktionsdesign på den nya 1858-serien Northern and Southern Hemisphere World Time Anaerobic Watch Antarctic Adventure Limited Edition (1990 stycken över hela världen). Det kommer att vara ett måste för upptäcktsresande som använder tidtagningsutrustning i extremt tuffa miljöer. Kan du ge honom en hjälpande hand? Urverket har en syrefri design, som inte bara undviker imma orsakad av stora temperaturskillnader i höghöjdsområden utan också effektivt förhindrar oxidation av urverket. I en syrefri miljö blir alla klockdelar mer hållbara. Även efter tid kommer klockan fortfarande att bibehålla utmärkt noggrannhet.

Unik världstidskomplikation

Den nya Montblanc 1858-serien Northern and Southern Hemisphere World Time Anaerobic Watch Antarctic Adventure Limited Edition (1990 stycken över hela världen) är utrustad med MB 29.25 Montblanc självuppdragande kronografurverk, som har en unik världstidskomplikation och en gångreserv på cirka 42 timmar ; datumfönstret är placerat i positionen ”klockan 3”, den andra tidszonsvisningen är placerad i positionen ”klockan 9”. Liksom föregångarna till Montblanc 1858 Series Northern and Southern Hemisphere World Time Watches, är urtavlan på denna nya klocka utrustad med två igenkännbara moturs roterande tredimensionella halvklot, inklusive dag- och nattvisningsfunktioner. Dessutom har Montblanc ritat Messners vandringsväg över den antarktiska kontinenten och genom Sydpolen på urtavlans södra halvklot för att hylla Mark Makers legendariska liv och oändliga mod.

Firar skönheten i Aurora Australis

Antarctic Paradise Bay är inte bara ett paradis för kejsarpingviner utan är också världsberömt som ett utmärkt ställe att titta på valar. Dessutom är fjorden en av de kallaste och blåsigaste platserna på jorden. Montblanc använder unik lasergraveringsteknik på höljet baktill på den nya 1858-serien Northern and Southern Hemisphere World Time Anaerobic Watch Antarctic Adventure Limited Edition (1 990 stycken över hela världen) för att levande skildra den chockerande skönheten i Aurora Australis över Paradise Bay, och prisa det naturliga landskapet. av Antarktis. Skönheten av.

”Aurora Australis” är ett underbart, magiskt och häpnadsväckande naturfenomen som dyker upp på natthimlen i den antarktiska regionen. Aurora Australis orsakas av våldsamma kollisioner mellan solens ström av laddade partiklar (solvind) och gasmolekyler i jordens övre atmosfär. Dess färg bestäms av våglängden hos de kolliderande gasmolekylerna, med syremolekyler som avger en röd eller gulgrön nyans och kvävemolekyler som avger blått ljus. Närhelst Aurora Australis dyker upp verkar det som färgglada ljusremsor som svajar och dansar på natthimlen.

Landmönster och tidszon visare på urtavlan är alla belagda med en blå lysande effekt, medan tim- och minutvisare, digitala tidsskalor och viktiga orienteringsmärken på ramen är belagda med en lysande grön effekt. Det blå och gröna ljuset gör att bäraren kan läsa klart på natten samtidigt som den återger och återger norrskenets primära färger.

Speciell lasergraveringsteknik

För att presentera sydskenets chockerande landskap så levande som möjligt använde Montblanc exceptionell lasergraveringsteknik för att framhäva mönstret på baksidan av fodralet, vilket gav det en fotorealistisk tredimensionell effekt. För att producera ett så delikat och levande mönster måste titanmetallen först lasergraveras med dekorativa lager för att säkerställa dess reliefeffekt. Sedan används lasern för att polera den önskade matta eller polerade glansen ytterligare. Slutligen får den färg genom oxidationen som produceras av lasern, och de olika oxidationsgraderna bestämmer på ett smart sätt den slutliga önskade färgen. Montblanc är ett av de ledande schweiziska varumärkena som använder denna teknik i så stor skala, och detta innovativa drag är nära anpassat till varumärkets banbrytande utforskningsanda.

Den nya Montblanc 1858-serien Northern and Southern Hemisphere World Time Anaerobic Watch Antarctic Adventure Limited Edition är begränsad till 1990 stycken över hela världen. Detta begränsade antal återspeglar skickligt året då Reinhold Messner framgångsrikt vandrade över Antarktis och hyllade pionjärerna och pionjärerna som utmanade gränserna – bergsäventyrets anda.

I december 2023 kommer Simon Messner att bära den nya Montblanc 1858-serien på norra och södra halvklotet med anaerobisk världstidsklocka Antarctic Expedition begränsad upplaga (1990 stycken över hela världen) för att delta i Antarctic Glacier Marathon, så håll utkik.

Den nya Montblanc 1858-serien på norra och södra halvklotet, anaerobisk klocka i världstid Antarctic Expedition i begränsad upplaga (1990 stycken över hela världen) har släppts samtidigt i Montblanc-butiker på det kinesiska fastlandet och onlineplattformar.