Varför Har Rolex Ingen Tourbillon? Rolex Klocka Kopia

Den mekaniska klockrörelsen använder ett hårfjäderbalanshjuls hastighetsregleringssystem, som direkt bestämmer klockans noggrannhet. Hårfjädern är en cirkel av metalltråd arrangerad enligt den arkimedeiska spiralen (liknar vanliga myggspiraler). Med en hårfjäder arrangerad på detta sätt är dess tyngdpunkt naturligtvis inte i centrum.

När hårfjädern laddas på balanshjulet kommer den att krympa och expandera med balanshjulets rörelse. Vid denna tidpunkt kommer formen på hårfjädern att förändras. Wastchoosy använde ett 11x förstoringsglas för att spela in en slowmotion-video av balansfjäderns rörelse. I videon kan vi se att formen på hårfjädern är oregelbunden när den krymper och expanderar. Det övre högra hörnet krymper och expanderar mer än det nedre vänstra hörnet.

Formen på hårfjädern förändras under rörelse, och hårfjäderns tyngdpunkt rör sig överallt och avviker mer än när den är stillastående. Denna förskjutning är subtil men outhärdlig för ett hårfjäderbalanssystem som fungerar nästan 500 000 gånger dagligen. En liten mängd offsetförstärkning kommer att påverka tidtagningsnoggrannheten hos klockan.

För att lösa detta problem föreslog Abraham-Louis Breguet, grundaren av klockmärket Breguet, 1795 att böja en del av hårfjädern uppåt för att bilda en dubbellagers hårfjäder och använda vikten av det andra lagret av hårfjäder för att balansera hela hårfjädern . En tyngdpunkt är en metod för att hålla tyngdpunkten så central som möjligt. Denna design blev senare känd som ”Breguet Spring” Breguet hårfjäder.

Den 26 juni 1801 erhöll Abraham-Louis Breguet ett patent utfärdat av den officiella organisationen, giltigt i tio år, med namnet ”Tourbillon Tourbillon”. Breguet tänkte installera hela hårfjäderns flykthastighetsreglerande system i en rörlig ram som roterar en hel cirkel per minut. På så sätt återkommer alla fel regelbundet och tar därmed ut varandra.

Enligt Breguets vision är designen av tourbillon väldigt ”perfekt”. Men övergången från uppfinningsdesign till fysiskt objekt kan vara smidigare segling. Breguet fick patent 1801 men hade bara experimentella produkter då. Det var först fyra år senare som fickuret Tourbillon lanserades officiellt på marknaden, och det var inte en serietillverkad version utan en skräddarsydd. Från 1805 till Abraham-Louis Breguets död 1823 sålde Breguet endast 35 tourbillon-klockor på 18 år. Jämfört med försäljningsprestanda för klockor utrustade med Breguet hårfjäder är skillnaden enorm.

Varför händer detta? Det beror på att det krävdes mer arbete att göra en tourbillon baserad på dåtidens klockbehandlingsteknik. Det är lite kraft på våren av fickursrörelsen, men nu måste den driva en rörlig ram. Därför måste den rörliga ramen på tourbillon göras mycket lätt, och hela tourbillon-ramen bör väga mindre än 1 gram så att rörelsens kugghjul kan röra sig. En sådan lätt ram var utmanande under den eran när svarvbearbetningstekniken var ofullkomlig.
Dessutom, även om ramens form var gjord, måste balansen i hela hårfjäderns flyktsystem beaktas. Därför har bearbetningen och produktionen av tourbillon alltid varit ett komplext problem! Enligt uppgifter, mer än 200 år efter uppfinningen av tourbillon, behärskade endast cirka 200 urmakare denna avancerade teknik.

På grund av dess lilla kvantitet, svårighet att bearbeta och höga värde, betraktas tourbillon som en ”artefakt” av många tittavänner. Det finns ofta den här tanken: ”Varumärken med tourbillons är bra, varumärken utan tourbillons är low-end.”

Vad gäller varför Rolex inte har en tourbillon? Det kan delas in i tre steg för att utforska orsakerna. Den första etappen är från 1905 till runt 1950-talet, den andra är från 1953 till 1990-talet och den tredje är från 1990-talet till nutid.

Första etappen: från 1905 till runt 1950-talet
Rolex kan inte göra en tourbillon på grund av bristande förmåga

Enknappskronograf Rolex Ref.2303

Denna förklaring låter otroligt till en början.

Hans Wilsdorf grundade föregångaren till Rolex 1905. De följande dagarna förlitade han sig på två magiska vapen: ett ”Oyster vattentätt fodral” + ”självuppdragande rörelse” för att öppna upp situationen. Men vid den här tiden var Rolexs rörelseforskning, utveckling och produktionskapacitet inte avgörande! Aegler producerade Rolexs rörelser på den tiden. Därför kunde Rolex inte göra det vid den tiden. Rolex klocka kopia.

Patek Philippe fickur med Albert Pellaton-Favre tourbillon urverk

Inte bara kunde Rolex inte göra det, men vid den tiden kunde få märken självständigt producera tourbillon fickur och klockor. Många tourbillon fickur från stora märken som Patek Philippe, Vacheron Constantin, Girard-Perregaux och Ulysse Nardin beställs och bearbetas av urmakare och säljs sedan under deras varumärken. De mest kända urmakarna är Albert Pellaton-Favre (1832-1914) och hans son James César Pellaton (1873-1954). Det är därför vi tycker att tourbillon fickur från dessa märken alla ser likadana ut.

Naturligtvis 1947 utvecklade Omega Cal.30L tourbillon urverk; 1956 utvecklade Patek Philippe urverket Cal.34T tourbillon. Men på den tiden var de alla småskaliga produktioner som observatorietävlingar och kunde inte göra det. För att användas i massproduktion.

Andra etappen: från 1953 till runt 1990-talet
Produktens positionering är exakt; Rolex behöver inte göra en tourbillon.

Föregångaren till Rolex Explorer-serien ”Oyster Perpetual.”

Rolex mest kända sportmodell är ”Submariner”-serien, som har sitt ursprung 1953 och är allmänt känd som ”Submariner” men är inte upphovsmannen till Rolex sportmodeller. 1953 bar brittiska expeditionsmedlemmar Rolex Oyster Perpetual-klockor och klättrade framgångsrikt på Mount Everest för första gången. För att fira denna händelse lanserade Rolex serien ”Explorer”. Efter det lanserades professionella klockor som Rolex Submariner, GMT-Master, Milgauss, Daytona, Sea-Dweller, Explorer och Yacht-Master en efter en och vann acceptans på marknaden.

Vid denna tidpunkt blev Rolex produktpositionering gradvis uppenbar, och man ville göra exakta och pålitliga professionella klockor.

Tredje etappen: 1990-talet till idag
Varumärkesstatusen är etablerad; Rolex föraktar det och kan inte göra tourbillons.

Detta är en Patek Philippe med modellnummer Ref. 3369; dess ägare är Philippe Stern, tidigare president för Patek Philippe. Det ser ut som en liten trestiftsstil, men den har mycket historia.

Från mitten av 1800-talet till mitten av 1900-talet hölls Observatory Chronometer-tävlingen i nästan 100 år. Alla stora klockmärken kom med sina bästa produkter för att konkurrera. Denna Patek Philippe Ref.3369-klocka har ett litet manuellt turbillonurverk numrerat 861115. Den tillverkades ursprungligen för att delta i tävlingen Swiss Observatory Chronometer.

Eftersom informationen då var på papper i kombination med geopolitik, fanns inga system som behövdes för betan tillgängliga online. Dr Christian Müller från Observatory Chronometer Database (OCD) laddade upp all detaljerad information om de 3 356 deltagande rörelserna i Neuchâtel Observatory från 1945 till 1967 till webbplatsen och gav gratis förfrågningar. Intresserade tittare kan logga in på www.observatory.watch för att surfa.

Genom förfrågningar vet vi att rörelsen 861115 utrustad med en precisionsturbillon fick ett heltäckande betyg på 16,73 det året. Omega, som också gjorde en tourbillon-rörelse, fick 12,1 och 18,22.

Med ett sådant resultat är den totala rankningen bland de 3 356 deltagande rörelserna redan 2 000 eller högre… (Ju lägre totalpoäng, desto mer exakt är klockan)

Det är värt att notera att Observatory Chronometer-observatoriets tävling endast är ett statiskt test och inte simulerar rörelsetillståndet som urverket står inför efter det att det monterats i klockan. När det gäller restidsnoggrannhet kommer därför en tourbillon med en komplex struktur att vara ännu sämre i faktisk slitage än i statisk observatorietester.

På så sätt har tourbillon ingen som helst betydelse för Rolex. Kvartskrisen orsakad av japanska Seiko Seiko på 1970- och 1980-talen blandade om hela världens klocktillverkningsindustri och den schweiziska mekaniska urtillverkningsindustrin drabbades hårt. Många varumärken gick i konkurs, lades ner, slogs samman, såldes och nedgraderades vid den tiden. Lyckligtvis överlevde Rolex denna kris. Dessutom, under krisen, höll Rolex sin produktionsstandard hög och fullbordade uppgraderingen från 30-serien till 31-serien. Så efter krisen började Rolex varumärkesstatus etableras, och dess varumärkespositionering blev gradvis okomplicerad för att producera exakta och pålitliga klockor.

Tourbillon kunde anses vara den mest avancerade tekniken 1801. För att förbättra klockans noggrannhet använde Breguet en komplex mekanisk struktur för att kompensera för förskjutning av hårfjäderns tyngdpunkt. Experiment har dock visat att restidsnoggrannheten för tourbillon-klockor liknar den för vanliga klockor. Samtidigt medför den komplexa mekaniska strukturen nackdelar som höga kostnader, instabilitet, lätt skada, komplext underhåll, långsam felsökning och dyrt underhåll. Efter 200 år finns det fortfarande inte. Förändra.

Tourbillon är en bakåtvänd och högriskteknologi för Rolex, som eftersträvar precision och tillförlitlighet. Istället för att producera ”känsliga” tourbillons nu, ”vinn med stabilitet.”