Hublot Big Bang Soul Jiachen Dragon Year Titanium Watch, Klock Kopior

HUBLOT Hublot integrerar den kinesiska kulturens trefaldiga arv:
Med den orientaliska draken (även känd som ”lång”) som källan till designinspiration.
Att välja pappersklippning och mosaikkonst som två primära konstformer.
Går ihop med den kinesiska konstnären Chen Fenwan för att skapa HUBLOT Big Bang Soul Jiachen Dragon Year Titanium Watch.

Det schweiziska lyxmärket HUBLOT lanserar titanuret Big Bang Soul Jiachen Dragon Year. Den traditionella kinesiska pappersskärningskonsten inspirerar dess design. Den presenterar innovativt en skiktad design av händer, kugghjul och H-formade skruvar. 3D-konturen av den orientaliska draken är verklighetstrogen. Hublot utrustar den nya klockan med ett gummiband med inläggskonst, vilket är första gången i märkets historia. Hublot och den kinesiska konstnären Chen Fenwan skapade tillsammans den nya klockan. Den uppnår den perfekta blandningen av traditionellt hantverk och moderna element. Det visar livfullt Hublots ”våga vara en pionjär, vara unik och sticka ut från mängden” genom metaforer och symboliska element. Different” varumärkesfilosofi, en begränsad samling på 88 stycken.

I den kinesiska månkalendern är 2024 Drakens år, vilket inträffar vart 12:e år. Draken är en mycket vördad helig varelse i kinesisk kultur, som symboliserar välstånd och ses som en symbol för tur, styrka och visdom. Det är också en kunglig totem, som symboliserar liv och odödlighet. Draken är inte bara en symbol utan också en symbol. Den universella gynnsamma betydelsen är grunden för drakkulturen.

2024 är också det 4722:a året för den kinesiska månkalendern, året för Wood Dragon. För att fira det kinesiska nyåret gick Hublot ihop med konstnären Chen Fenwan för att använda sina enastående pappersklippningsfärdigheter för att hylla det kinesiska månåret för trädraken genom att på ett genialiskt sätt skapa de naturliga fibrerna som utgör själen och andan i ett stycke papper.

Det finns nya idéer gömda under drakformen

Denna klocka förkroppsligar Hublots ”art of fusion” klocktillverkningsfilosofi och visar varumärkets kontinuerliga innovation och enastående hantverk i material och uttrycksformer. Som en symbol för varumärkets fusionskonst, presenterar den nya klockan ett unikt sätt att tolka tid genom dess särdrag. Den kinesiska konstnären Chen Fenwan använder konsten att klippa papper för att skickligt lägga händer, kugghjul och skruvar för att skapa en 3D-drakformad kontur. Kranen antar en design i fem lager och tar varv mellan händerna, kugghjulen och de H-formade skruvarna medan drakkroppen och fjällen sprider sig till remmen. Färgskalan i hela designen kommer från pappersskulpturerna skapade av Chen Fenwan. Klock kopior.

Metaforen om ”konsten att fusionera”.

Denna klocka är designad för att fira ankomsten av Drakens år och är en metafor för ”fusionskonsten” som finns i den östra draken. Formen på draken, en helig varelse, har utvecklats under tusentals år och har egenskaperna hos nio olika djur – räkor, horn, en oxmun, en hunds näsa, en havskatts morrhår, en lejons man, en orms svans, fiskfjäll och en örns klor. Chen Fenwan använde sin uppfinningsrikedom för att presentera detta heliga djur, talisman och totem på urtavlan och hyllade en av Kinas mest kulturellt rika konstformer – pappersklippt konst. Pappersskärning har sitt ursprung i Kina för ungefär två tusen år sedan och uppträdde samtidigt som papperstillverkning. Det är en bärare för att överföra skaparens moraliska principer, filosofiska tankar och estetiska koncept. Pappersklippta verk används ofta för att fira viktiga livshändelser som bröllop och födseln av nya barn. Pappersutklippta dekorationer som symboliserar lycka och lycka är också oumbärliga i firandet av det kinesiska nyåret.

Hublot är först med att använda ett gummiband inlagt med konstnärliga inslag för att välkomna 2024 med traditionella kinesiska inslag.

Hublot bjöd in den kinesiska konstnären Chen Fenwan att kombinera den traditionella kinesiska ”rundskärningstekniken” med modern konst för att skapa en ny klocka som kondenserar den majestätiska och dynamiska drakformen på handleden och förmedlar känslan av att stiga upp i himlen. Lyxig atmosfär. Detta konstverk på handleden symboliserar livets oändliga totem och visar livfullt Hublots varumärkesfilosofi om att ”våga vara en pionjär, vara unik och vara annorlunda.”

I ett titanhölje med en diameter på 42 mm förvandlar Hublot den flerskiktiga effekten av pappersklippt konst till en urtavla med flera lager, lägger över en flerlagers intarsia-design på bottenplattan och integrerar komponenter med Hublot-estetik. Den drakformade konturen sträcker sig till Hublots första gummiband med inlagda konstnärliga mönster. Varje drakvåg är färgad och nanovulkaniserad för att smälta in sömlöst med remmen. Denna delikata dekorationsprocess slutförs helt för hand och varje rem tar cirka 8 timmar att göra. Big Bang Soul Jiachen Dragon Year Titanium Watch är begränsad till 88 delar och kommer med ett titangråt kardborreband i nylontyg. Denna utsökta klocka tillägnad det kinesiska drakens året är utrustad med HUB1710 självuppdragande urverk, vilket ger en 50-timmars gångreserv.