Blancpain Fifty Fathoms 42mm Steel Only Watch Special Edition 5010, Klock Kopior

Den 10 maj 2024 kommer den 10:e Only Watch-välgörenhetsauktionen att hållas i Genève, Schweiz. Blancpain har gett entusiastiska donationer och starkt stöd till sin sponsor, Monaco Association Against Muscular Dystrophy, i över två decennier. Only Watch-välgörenhetsauktionen är en storslagen händelse i klockbranschen idag. Dess föregångare hette Only One. Som den ursprungliga och aldrig frånvarande initiativtagaren och deltagaren var Blancpain den första och enda deltagaren i Only One välgörenhetsevenemanget 2003 och 2004. Klockmärken på auktion. Sedan Only Watch grundades officiellt 2005, har Blancpain konsekvent tillhandahållit unika och kreativa high-end evenemangsklockor.

I mars 2024 lanserade Blancpain, upphovsmannen till moderna mekaniska dykarlockor, två nya 42 mm Fifty Fathoms-verk i rött guld och titanlegering, vilket injicerade ny vitalitet i denna serie. För denna 2024 Only Watch-välgörenhetsauktion har Blancpain minutiöst skapat en unik 42 mm klocka i rostfritt stål med ett distinkt blått tema. Detta stycke kommer att vara exklusivt tillgängligt för detta välgörenhetsevenemang.

Den legendariska Fifty Fathoms, upphovsmannen till moderna mekaniska dykarlockor, skapades av Jean-Jacques Fiechter, dåvarande VD för Blancpain. Som en pionjär inom dykning, hämtade han inspiration från sin egen erfarenhet för att göra Fifty Fathoms dykklocka, och blev fadern till moderna mekaniska dykklockor. Fichtes insikter var unika och långtgående, och sedan dess har de funktioner och kombinationer han uppfann satt industristandarder för dykklockor. Fifty Fathoms-klockorna har successivt blivit standardutrustningen för världens vanliga marinstyrkor, såsom Frankrike, Tyskland, USA, Norge och Israel, vilket också bekräftar Fichtes framsynthet. Faktum är att mellan 1957 och 1959 genomförde den amerikanska flottan rigorösa tester på många dykklockor. De jämförde Fifty Fathoms-klockan med andra klockor tillverkade i Schweiz och USA. Till slut passerade bara de femtio famnarna framgångsrikt. Klarade alla prov. När man sammanfattade varför den amerikanska flottan valde Blancpain-klockor, stod det i testrapporten:

”Sammanfattningsvis uppnådde nästan alla de 12 Blancpain dykarur som användes i Operation HARDTACK tillfredsställande resultat. Vi kan inte ge några mer värdefulla förslag på förbättringar av denna klocka.”

Denna Fifty Fathoms 42 mm stål Only Watch specialutgåva 5010, skapad för Only Watch välgörenhetsauktion, är inspirerad av den första generationen Fifty Fathoms klocka som officiellt producerades i början av 1953 och de andra två klockorna i denna serie. Två landmärkesklockor – Fifty Fathoms 50th Anniversary-klockan som lanserades 2003 och Fifty Fathoms-klockan som släpptes 2007, vilket markerar tillkomsten av en ny generation av Fifty Fathoms-klockor. De traditionella egenskaperna hos dessa tre klockor demonstreras levande i denna nya Watch:
Den blå envägsroterande ramen med ett böjt utseende ger klockan en extraordinär känsla av visuellt djup.
Användningen av safirglas ger också tWatchtch utmärkt reptålighet.
Ytterkanten på den utsökta blå urtavlan är mörkare och dekorerad med självlysande timmarkörer.
Dessa tidsskalor är belagda med flera lager av superljusande beläggning, Super-LumiNova, vilket gör dem mer synliga. Djupgående. Klockan har Blancpain 1315-urverket och tre huvudfjäderrör, vilket ger en stabil kraftreserv på upp till 5 dagar. Det kortfria hårfjäderbalanssystemet som används i rörelsen är utrustat med en hårfjäder i silikon, vilket gör klockan mer exakt och stabil.

Genom safirglasfodralets baksida Watch, kan du ha en klar sikt av 1315-urverket med en krökt solstrålepoleringsprocess: urverket är utrustat med överdimensionerade ädelstenslager och en 18K guldvindande oscillerande vikt. Den oscillerande vikten är täckt med NAC-beläggning av platinalegering och texten ”Only Watch” graverad. Den nya modellen är utrustad med ett hölje i rostfritt stål med en diameter på 42,3 mm, vilket är samma storlek som höljena för de två nya Fifty Fathoms-verken som släpptes i mars. Klock kopior.

2024 Only Watch-klockan i specialutgåvan är ett mästerverk inom uret och en symbol för Blancpains engagemang för miljön. Den har en blå NATO-rem, ett bevis på vårt ”havhjärta”. Denna rem är gjord av nylon som återvunnits från använda fiskenät som erhållits från sanering av marina miljöer, en påtaglig utövning av konceptet hållbar utveckling som vi värdesätter.