Chopard L.U.C Dragon Haute Complication Watch, Replica Watches

Med utsökt hantverk tillägnat den kinesiska draken, hämtar Chopard Manufacture inspiration från det kinesiska året för draken och dess rika symboliska betydelse. Den införlivar den kinesiska zodiakens estetik i designen av minutrepeaterklockan. Draken är det tidigaste mytiska odjuret i kinesisk mytologi och legender. Det representerar imperialistisk makt, rikedom och välstånd och är också en symbol för gynnsamhet. Chopard Chopard tar draken som tema, kombinerar många utsökta och komplexa handgjorda urtillverkningskonst och utmärkt urtillverkningshantverk, och skapar en mängd L.U.C Dragon Haute Complication Watches, som till fullo visar Chopard Manufactures oändliga entusiasm för klocktillverkningskonst, outtröttlig strävan efter innovativa teknik och uppriktigt beröm för kinesisk kultur.

Chopard Chopard omtolkar L.U.C Full Strike-klockan och hyllar Drakens kinesiska år med två enastående verk. Två unika mästerverk förkroppsligar det utsökta hantverket från Chopard Manufacture: den första klockan presenterar utsökt handsnidade guldsniderier, och den andra klockan har en Grand Feu emaljurtavla och en diamantinfattad ram. Båda klockorna är utrustade med urverket L.U.C 08.01-L som lanserades 2016 och safirkristallgongonger, som ger ett unikt klart ljud när man ringer, med rika och enastående ljudeffekter. Dessutom visar den också det skickliga hantverket hos Chopard Manufactures minutrepeaterenhet: den första L.U.C Full Strike-klockan utrustad med detta urverk belönades med ”Golden Pointer Award” (Aiguille d’Or) vid Geneva Haute Horlogerie Grand Prix 2017. Chopard kombinerar minutrepeaterfunktionen, känd som ”kungen av komplexa funktioner”, med utsökt konstnärligt hantverk, vilket gör dessa två klockor tilldelade ”Geneva Hallmark”-certifieringen. Replica watches.

För att fira 25-årsjubileet av grundandet av Chopard Manufacture, debuterade L.U.C 98.06-L jumping hour-rörelsen 2021 och gav mäktig kraft till den begränsade upplagan av L.U.C Quattro Spirit 25-klockan. Idag kombinerar Chopard utsökt hantverk och extraordinär estetik och inspirerar den kinesiska draken att skapa tre nya L.U.C Quattro Spirit 25 Dragon-klockor, begränsade till endast åtta delar. De tre mästerverken i begränsad upplaga är alla certifierade av ”Poinçon de Genève.” Den kombinerar också det utsökta hantverket från Chopard Manufacture: en av urtavlarna presenterar utsökt handsnidade guldhantverk, och de andra två använder märkesverkstadens stolta Grand Feu emaljhantverk. Klockan är utrustad med L.U.C 98.06-L jumping time-urverket oberoende designat och producerat av Chopard Manufacture. Urverkets fyra pipor använder den unika Chopard Quattro-teknologin, som kan ge upp till 8 dagars gångreserv, vilket gör denna sällsynta hopptidsklocka med suverän teknik och utmärkt prestanda.

Chopard Manufacture hämtar inspiration från det kinesiska drakeåret och dess rika symbolik, och kombinerar drakens och Fenixens storslagenhet med tourbillonrörelsen för att presentera två unika och extraordinära mästerverk. Den första Chopard L.U.C Flying T Twin är designad för kvinnor. Boetten med en diameter på 35 mm är satt med diamanter, och interiören är utrustad med den utmärkta L.U.C 96.24.L flygande tourbillon-rörelsen med en tjocklek på endast 3,30 mm, som visar en elegant stil med sin smala form. Den andra L.U.C Tourbillon är tillägnad män. Boetten med en diameter på 43 mm är gjord av roséfärgat 18K guld i linje med Chopards koncept för hållbar utveckling och socialt ansvar. Det är utsökt snidat med handsnidade guldhantverk, vilket gör det ädelt och vackert. Klockan är utrustad med det nya manuella mekaniska urverket L.U.C 02.21-L. Urverkets fyra fat använder Chopards exklusiva Quattro-teknologi, som kan ge en kraftreserv på upp till 216 timmar. Det schweiziska officiella observatoriet (COSC) och Poinçon de Genève har certifierat båda precisionsrörelserna. De svarta och guldmönstren på urtavlan är utsmyckade av mästerhantverkaren med Grand Feu emaljteknik och handsnidade guldsnideriteknik. Briljansen och praktfullheten gör dessa två mästerverk till det bästa valet för konstsamlingar.

Chopard har tidigare lanserat L.U.C XP Urushi Year of the Dragon-klockan, som hämtar inspiration från traditionell kinesisk kultur. Denna begränsade upplaga av 88 bitar är utrustad med en 39,5 mm diameter låda av rosafärgat 18K guld i linje med Chopards hållbara utveckling och sociala ansvarskoncept. Den är utrustad med L.U.C 96.17-L-urverket monterat och en mikrorotor, som perfekt kombinerar det utsökta hantverket och enastående estetik som behärskas av Chopard Manufacture. Urtavlan är målad med den traditionella japanska Maki-e-tekniken och prydd med guldpulver och pärlemorpartiklar, motsvarande ett konstverk. Hittills har Chopard lanserat L.U.C XP Maki-e-klockan med zodiac-tema i 12 år i rad. Denna L.U.C XP Dragon Year Maki-e-klocka är den tolfte zodiac-klockan som är handmålad i Japan av en internationellt känd Maki-e-hantverksmästare.