HAUTLENCE Avslöjar Vintageinspirerade Mästerverk, Klock Kopior

Det som började som en hemlig överraskning vid 2024 Watches & Wonders i Genève är nu ett samtal om staden. HAUTLENCE är glada att kunna presentera RETROVISION ’47 Limited Edition, baserad på den slående och unika RETROVISION ’47 klockan. Klockan, som ursprungligen lanserades som en modevärd klocka under klockshowen, väckte stor uppmärksamhet och vann medias, återförsäljares och klocksamlares hjärtan. Klock kopior.

Allt började med en enkel fråga: ”Tänk om…?”. Till märkets 20-årsjubileum föreställde HAUTLENCE vad det skulle ha skapat om det hade fötts på 1940-talet. Den positiva responsen på klockan på klockmässan var utan tvekan en trevlig överraskning och en perfekt bekräftelse på märkets 20-årsjubileum. Därför lanserade HAUTLENCE klockan RETROVISION ’47 Limited Edition, och endast tio stycken kommer att finnas tillgängliga.

Hautlences distinkta rektangulära fodral med rundade kanter är inspirerad av formen på gamla tv-apparater, som visade spännande program. Därför tolkar det TV-formade fodralet bäst varumärkets unika och intelligenta mekaniska klocktillverkning. Men tänk om Hautlence grundades på 1940-talet istället för 2004?

Hautlence RETROVISION’47 Limited Edition-klockan ser ut som den här gamla radiomottagaren, med ett rektangulärt handmålat titanfodral med mjuka rundade hörn och gröna och vita marmormönster. Inspirationen till detta enastående stycke är inte den gamla TV:n, men den är ganska nära. På 1940-talet tillverkade General Television & Radio Corp. Chicago en radiomottagare kallad ”Model 5A5”, vars design blev mallen för den övergripande formen av tv-apparater på den tiden, inklusive separationen av skärmen och högtalarna och ratten och rattarna . Modellen 5A5 från Chicago General Television Broadcasting Company är lätt att flytta runt i huset och mer som en skulptur med en slående visuell effekt, som representerar den perfekta kombinationen av form och funktion, som ger ett unikt utseende.

Titankontakterna som fungerar som klackar är som radiohandtag, och kronan är placerad vid 6-tiden för att bibehålla symmetri. Den röda läderremmen ger en retro touch till detta extraordinära mästerverk från en annan tidslinje i ett parallellt universum.

RETROVISION’47-klockan i begränsad upplaga är den mest traditionella klockan Hautlence någonsin har tillverkat, eftersom den har vanliga tim- och minutur och centrala visare. Den utanför mitten av ratten till höger är täckt med ett rektangulärt platt safirglas, och den röda visaren visar 3D-formen på FM-ratten. Urtavlan är av mässing och 2N guld och är dekorerad med ett reliefmönster av Hautlence Möbius ringlogotyp. På vänster sida av fodralet finns ”högtalargallret”, och under gallret kan bäraren se den 60 sekunder långa flygande tourbillonen rotera.

Baksidan av fodralet imiterar botten av modell 5A5 radiomottagare, och varumärket och serienumret är graverade på båda sidor. Den runda safirgenomskinliga baksidan visar textinformation i samma stil som på radion och ger en glimt av det automatiska urverket D20 med en 72-timmars gångreserv.

Genialisk, suggestiv och extraordinär, RETROVISION’47-klockan i begränsad upplaga är en ny fantasi av det förflutna och nuet, som visar upp den anmärkningsvärda klocktillverkningskreativitet och nya och unika konstnärliga uppfattning som varumärket representerar.