Conca’s Replika Serie Centrala Kraftreserv Display Klocka, Replica Watches

På 70-årsdagen av Concas-seriens födelse, lanserade Longines Concas replika-seriens centrala kraftreservskärmsklocka. Inspirerad av en ikonisk klocka i slutet av 1950-talet, visas klockans kraftreserv i mitten av urtavlan – en unik tillvaro på en roterande skiva inom urtillverkning. Den nya klockan finns i tre färger: champagne, mörkgrå och svart, vilket framhäver Longines utsökta klocktillverkningshantverk och tidlösa elegans.

1954 skrev Concas-serien historia som den första klockserien från Longines som fick namnskydd från Federal Intellectual Property Office i Bern, Schweiz. Denna serie, med sin automatiska slingrande rörelse och vattentäta prestanda, har bevittnat många extraordinära bedrifter på sportfältet. Den har också fungerat som en ledstjärna för tapperhet och originalitet, och inspirerat generationer av klockentusiaster. 1959 flyttade Concas-serien ytterligare gränserna för klocktillverkning med lanseringen av ett mästerverk med dubbla roterande skivor i mitten av urtavlan, en design som förblir ikonisk än i dag.

Idag, för att fira 70-årsjubileet av Concas-serien (1954-2024), har Longines omtolkat denna klassiska klocka och lanserat en ny Concas replika-serie med central effektreservdisplay. Det finns två roterande skivor i mitten av ratten för att visa effektreserven, och hyllar denna klassiska klocka med en lång historia med sin extraordinära design. Denna unika process, pionjär av Longines, placerar effektreservdisplayen på en roterande skiva i mitten av ratten. Det bredda stångformade märket upptill, graderat från 64 till 0, indikerar graden av energiförbrukning för rörelsen på den yttre skivan. Den visar den återstående tiden för kraftreserven, det vill säga klockans återstående gångtid. När bäraren roterar kronan eller svänger sin handled, kommer den yttre skivan att rotera därefter för att slutföra lindningen. På så sätt skapar den ständigt föränderliga urtavlan en poetisk atmosfär av tidens gång. Denna innovativa enhet återspeglar också den långa historien för Longines ikoniska roterande skivklockor, såsom tidsvinkelklockan som skapades för flygindustrin i slutet av 1920-talet. Replica watches.

Den nya Concas replika-serien med central effektreserv-displayklocka finns i tre färger: champagne, mörkgrå och svart. Urtavlan består av tre delar, och den fasta delen är satt med 12 guld, roséguld eller silver. Tredimensionella mångfacetterade timmarkörer. Efter den ikoniska cirkulära designen av Concas-serien, bär en smal och delikat ring de mångfacetterade timmarkörerna och skiljer minutspåret på den fasta urtavlan. En annan egenskap hos klockan är att datumvisningen är inställd på middagstid och har en trapetsformad inläggning. De unika tim- och minutvisarna i skyskrapastil återspeglar färgen på timmarkörerna, och visarna är belagda med Super-LumiNova.

Den nya Concas replika-serien med central effektreserv visar till fullo Longines utsökta klocktillverkningshantverk och tidlösa elegans. Klockan är utrustad med det nya Longines exklusiva L896.5 urverket. Rörelsestrukturen kan ses tydligt under den genomskinliga skruvfodralets baksida. Utrustad med en hårfjäder av silikon och innovativa komponenter, är detta självuppdragande mekaniska urverk tio gånger mer magnetistbeständigt än ISO 764-riktmärket.

Det omdesignade 38 mm rostfria stålhöljet växlar mellan polerad och satinborstad finish. Den är ihopkopplad med en spegel av boxtyp med en antireflexbeläggning i flera lager på båda sidor. De omgjorda klackarna är ergonomiska och bekväma att bära.

Liksom andra Conca replika klockor, är Longines Concas replika serien central power reserve display klocka tillgänglig med ett svart eller grått läderband och ett nytt stiftspänne i rostfritt stål.