Chopard Mille Miglia Classic Chronograph Jacky Ickx Klocka, Replica Watches

Lucent Steel, begränsad upplaga på 250 stycken

Lucent Steel-modeller i rostfritt stål och 18K gult guld som är i linje med Chopards koncept för hållbar utveckling och socialt ansvar, en begränsad upplaga om 50 stycken

Chopard lanserar den nya Mille Miglia Classic Chronograph JX7-klockan, tillägnad den berömda legendariska föraren Jacky Ickx. Denna nya klocka är resultatet av det sjunde kreativa samarbetet mellan Chopards medpresident Karl-Friedrich Scheufele och den berömda racerföraren. Denna klocka har en diameter på 40,5 mm. Karossfärgen på antika racerbilar inspirerar dess linjer och konturer. Den har en utsökt ”glaslåda” design och en midnattsblå urtavla. Urtavlans färg är inspirerad av mannen känd som ”Mr. Le Mans”, färgen på hjälmen till Monsieur Le Mans racerförare Jacky Ickx. Banddesignen härrör från strukturen hos Dunlop-däcken på 1960-talet, en viktig del av denna serie i mer än 25 år sedan starten. En midnattsblå stil som matchar urtavlan har lanserats för första gången. Det finns två begränsade upplagor av denna nya klocka att välja mellan: en är gjord av märkets unika material – Lucent Steel med minst 80 % återvunnet innehåll, och är begränsad till 250 stycken; den andra är gjord av Lucent Steel Tillverkad av fint stål och 18K gult guld i linje med Chopards koncept för hållbar utveckling och socialt ansvar, den är begränsad till 50 stycken. Jacky Ickx och Karl-Friedrich Scheufele träffades för 36 år sedan. De två delade samma passion för motorsport och bildade en djup vänskap. Chopard hyllar det odödliga monumentet inom motorsportsområdet med en ny skapelse som samlare och älskare av utsökta mekaniska mästerverk mycket förväntar sig. Replica watches.

Unik design inspirerad av legendariska racerhjälmar

Karl-Friedrich Scheufele och Jacky Ickx hämtade inspiration från designen av den senares ikoniska racinghjälmar för att ge den nya modellen en unik estetik. Jacky Ickx ansåg att säkerhetsprestandan hos de racinghjälmar som fanns på marknaden vid den tiden var otillräcklig och bad sina leverantörer att samarbeta med honom för att designa en ny hjälm som bättre kunde skydda huvudet under hård racing. Som ett resultat, 1969, blev Jacky Ickx den första personen att bära denna hjälm i ett stycke, vilket fick honom att sticka ut bland sina samtida.

Denna racinghjälm lanserades först i elektriskt blått och har officiellt bytts till midnattsblått sedan 1972. Den har två öglor, är täckt med ett solskydd och är dekorerad med vita linjer eftersom formen på hjälmen liknar ett ugglehuvud. Och fick namnet ”hibou” (franska, vilket betyder ”uggla”). Med ett mycket geometriskt utseende har denna hjälm blivit en av de ikoniska utrustningarna som denna legendariska racerförare använder. Den har varit konsekvent i 30 år och är ännu mer igenkänd än racerförarens racingnummer.

Mille Miglia Classic Chronograph JX7 kronograf kondenserar de symboliska elementen som representerar Jacky Ickx, inklusive den midnattsblå som är unik för hans ikoniska racinghjälm som används i urtavlans färg. Kalenderratten visar datumet med vita siffror. Datumen ”6” och ”24” visas i rött, vilket på ett skickligt sätt återspeglar Jacky Ickx sexfaldiga seger i 24 Heures du Mans.

Ramens yttre kant är graverad med en progressiv tachymeterskala som är nödvändig för hastighetsmätning. Dessa klockspeglar gör klockan vackrare och låter hela urtavlan ses med en blick, vilket ytterligare framhäver klockans harmoniska och balanserade övergripande proportioner. Jämfört med vanliga klockspeglar är bearbetningstekniken för denna klockspegel högre, vilket tillåter ljus att tränga in från toppen och sidorna av klockan, reflekterar skinande ljus och skugga på urtavlan, vilket gör urtavlans layout distinkt och full av tredimensionalitet.

Den detaljerade designen av Mille Miglia Classic Chronograph JX7 framhäver tävlingsandan i racing och varumärkets ihärdiga strävan efter utmärkt prestanda. Klockan kommer med en specialdesignad klocklåda som visar inspirationskällan för denna klocka – en miniatyrkopia av den legendariska hjälmen. För att ytterligare understryka betydelsen av detta samarbete, är safirkristallfodralet på baksidan av klockan också dekorerat med det prestigefyllda hibou (uggla) hjälmmönstret och graverat med orden ”Time Attack”. Hastighet) hänvisar till kvalificering, där förare tidsbestäms att köra flera varv på banan, och deras startpositioner i loppet bestäms baserat på deras varvtider. Denna etapp är avgörande för loppets slutresultat. Jacky Ickx mötte en gång den ogynnsamma situationen att starta i slutet av sin racingkarriär. Han kunde fortfarande sluta först, uppnå imponerande resultat och visa excellens.

Angående detta nya samarbete sa Jacky Ickx: ”Denna kronograf förkroppsligar kärleken som Karl-Friedrich Scheufele och jag delar för extraordinära klockor. Jag tar också tillfället i akt att uttrycka min uppriktiga respekt för de skickliga hantverkare som har bidragit till skapandet av min favorit klockor.”

Precisionsurmakarverk tilldelad officiell certifiering.

Du kan få en glimt av rörelsen genom den genomskinliga baksidan av fodralet. Detta självuppdragande kronografverk har certifierats som en kronometer av det schweiziska officiella observatoriet och har en gångreserv på 54 timmar. I hård racing kan racerförare känna klockans utsökta hantverk. Klockan har ett urverk med en vibrationsfrekvens på 4 Hz, en stopp-sekund-funktion, en tachymeterskala och tre kronografräknare – en 12-timmars kronografräknare. , 30-minutersräknare och små sekunderräknare. Som en nära vän till Chopard har Jacky Ickx vunnit Le Mans Rally sex gånger. Märket använder denna klocka för att hylla racerförarna representerade av Jacky Ickx, som åtagit sig att överträffa sig själva. Dem.

En rem inspirerad av racingvärlden

Mille Miglia Classic Chronograph JX7-klockan kommer med ett gummiband. Det dekorativa mönstret på remmen är inspirerat av slitbanan på Dunlops racingdäck på 1960-talet. Anti-svettfodret påminner om fläckarna på vägen av snabba racerbilar. Svart märke.

Chopard fortsätter sin långa tradition av att använda gummiband för att förkroppsliga en sportig känsla. 1998 körde Carl-Friedrich Schaefer och Jacky Ickx en Porsche 550RS Spyder-racingbil för att delta i veteranbilsracet 1000 Miglia, vilket inspirerade Chopard att skapa klocktillverkning. Verkstadens kreativa potential används för att tillverka gummimaterial till banden på Mille Miglia kronografer. Med födelsen av många klockor i Mille Miglia-serien svepte trenden med att använda gummi som bandmaterial över klocktillverkningsindustrin.

Idag har det däckmönstrade gummibandet ändrats från den traditionella rena svarta färgen till en blå som subtilt ekar Mille Miglia Classic Chronograph JX7 urtavlans färg. Det harmoniska färgschemat återspeglar den elegans som dessa två gentlemanförare hoppas kunna uttrycka genom dessa geniala klockor.

Mille Miglia-serien

Fans av urtillverkning och bilar är överens om att bilar, precis som klockor, är mästerverk av tekniska underverk. Chopard delar också denna känsla. Chopard blev det prestigefyllda italienska 1000-företaget 1988. Som global sponsor och officiell tidtagare för Antikbilstävlingen Miglia har det bildat ett oupplösligt band med antikbilarnas värld.

Mille Miglia-serien av klockor förkroppsligar essensen och andan i vad Enzo Ferrari kallar ”världens vackraste biltävling”. Under åren har Chopard fortsatt att förnya sig och outtröttligt uttrycka sin kärlek till bilar genom den årliga lanseringen av Mille Miglia-serien med klockor med racertema, som lyfter fram tävlingsandan i antikbilstävlingen 1000 Miglia och de svallande känslor som den innehåller.